+36 20 564 2332 personalist@personalist.hu

PERSONALIST

A fizikai és a szellemi dolgozókat közvetlenül irányitó vezetők szemlélete, magatartása, kommunikációja, megnyilvánulása milyen hatással van a dolgozók maradására, teljesítményére?

Milyen a bevonó vezető, akit követnek a beosztottak a változásban is, aki képes megértetni a vállalkozás eredményességét befolyásoló összefüggéseket is, mit miért tesznek vagy éppen nem tesznek?
Hogyan alkalmazza tudatosan egy jó vezető a szakmai tudásának csomagolóanyagaként a személyiségét? Ehhez miért fontos egyénileg felmérni és személy szerint fejleszteni a hiányzó kompetenciákat?
Hogyan kell kifejeznie magát egy vezetőnek úgy, hogy beosztottjai bizalommal kövessék? Hogyan tudja megtanítani egy vezető a csoportjában, hogy a konfliktust egyet nem értésként kezeljék, hiszen egy vállalkozás sem engedheti meg magának, hogy a személyeskedés hatással legyen a vállalkozás eredményességére?
Milyen eredményt hoz, ha a bér-motivációt lecserélik az egyén, csoport visszamért teljesítményének vezetői lelkesítő visszajelzésére?

Olyan 5 nap vezetői tréning, ahol a kompetenciákat a saját vezetői problémáikon keresztül dolgozzuk fel az általam bevált módszerekkel, amit 3 egymást követő 1-2 hétben 3 x 0,5 nap adaptáció követ. Az adaptáció lényege a tanultak gyakorlatban történő alkalmazásának visszamérése, korrekciója, akciótervek közös megalkotása.

Miért Én?

1999 óta foglalkozom felnőttoktatással. Értékem, hogy oktatói és személyzetkezelői ismereteim a gyakorlatban kis-, közép-, és nagyvállalati szinten stratégiai és operatív HR igazgatóként és külsős szervezetfejlesztőként fejlődött. Tréningjeimet saját tapasztalataimra, gyakorlati élményeimre alapozom. Programjaimon a gyakorlati személyzetkezelési és munkajogi ismereteim segítségével a munkaadók iránt érzett munkavállalói hozzáállást, szemléletet, lojalitást is helyre teszem, egységesítem, hiszen ez az alapja a készség-és képességfejlesztésnek. A fluktuáció csökkentése, a munkatársi motiváció, és kötődés erősítése érdekében kidolgozott szervezetfejlesztési programomon az elmúlt 6 évben több, mint 7000 dolgozó vett részt, ami igazolja ügyfeleim és saját elképzeléseimet is.

Velük már együtt dolgoztam

A magát hasznosnak érző emberek értékes munkahelyet teremtenek.

Az értékes munkahely megtartja és vonzza a hasznos embereket.

Ön nélkül nem megy

Beszélgessünk

Ahhoz, hogy valóban jól döntsön kit enged a kollégái fejlesztésére és ők is visszaigazolják választását a közös programjaink után, Önnek szükséges alaposan megismernie engem.
Ahhoz, hogy ez teljesüljön, nekem is meg kell ismernem Önöket. A jó választás mindkettőnk számára bizalmi kérdés, ezért beszélgessünk.

Hívjon

+36 20 564 2332

Email

personalist@personalist.hu

Helyek

Békéscsaba|Budapest

Nyíregyháza

Skype

 

fazakas_csilla